Clubul din România care negociază cu Mircea Lucescu: ”Vom găsi un numitor comun”

de: Beatrice Dumitru
08 11. 2023

Mircea Lucescu este liber de contract după ce s-a despărțit de Dinamo Kiev, echipă pe care a pregptit-o în ultimii trei ani. Un club din România a intrat pe fir și a demarat tratativele cu ”Il Luce”. Ce spun oficialii acestei echipe.

Clubul care a început negocierile cu Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a plecat de la Dinamo Kiev și a spus că vrea să se retagă din fotbal, dar după numai câteva zile s-a răzgândit. Mai mult, s-a vorbit despre o ofertă de la Beșiktaș, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada iulie 2002 – mai 2004, timp în care a strâns 89 de prezențe pe banca tehnică a turcilor.

Dar sunt șanse ca Mircea Lucescu să revină în campionatul românesc, după ce clubul Dinamo a demarat tratativele cu unul dintre cei mai titrați antrenori români. Anunțul a fost făcut de Andrei Nicolescu, acționar majoritar și administrator special al grupării din Ștefan cel Mare, într-un moment greu pentru alb-roșii. La finalul turului de campionat, Dinamo este penultima în clasament, la cinci puncte de locul de baraj.

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo.

”Sunt unul dintre pionii principali ai discuţiilor. De aia v-am spus când mă întrebaţi de vreo veste bună şi vă refereaţi la un mare om de fotbal, pe care toată lumea îl ofertează acum. Sunt discuţii şi uşor-uşor o să găsim un numitor comun. Dar până nu vom găsi ceva concret să venim în faţa dumneavoastră… eu sunt prea mic să vorbesc despre domnul Mircea Lucescu.

Noi ne facem temele şi dacă va fi ceva de anunţat, o vom face cu mare bucurie. Nu pot eu să discut asemenea lucruri. Evident că n-am avea nimic împotrivă ca domnul Lucescu să şi investească. Deocamdată suntem în stadii incipiente”, a declarat Anrei Nicolescu, potrivit Fanatik.

”Nu are loc de Burcă la Dinamo”

Cristi Borcea consideră că Mircea Lucescu nu ar putea veni la Dinamo în momentul de față, deoarece actualul antrenor al „câinilor”, Ovidiu Burcă, are parte de susținerea conducerii și nu este luată în calcul demiterea acestuia, chiar dacă echipa are zece înfrângeri în acest sezon.

„Mircea Lucescu este cel mai mare antrenor din istoria fotbalului românesc. Nu cred că va putea trăi fără fotbal. Mi-aș dori foarte mult să revină la Dinamo. Cred că ar începe o mare reconstrucție și un mare Dinamo, ținând cont de stadion și construirea acestuia.

Citește și: Mircea Lucescu, mărturisire în premieră despre cel mai greu meci din carieră: “I-am zis că nu am cum să pregătesc partida asta”

S-ar crea emulația în rândul suporterilor, dar nu are loc de Burcă. Nea Mircea trebuie să facă tot. Dacă vine, va dori să facă tot, și antrenor, și tot. Manager total, cum a fost toată viața”, a spus Cristi Borcea după ce a aflat că Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev.

Dinamo este fără victorie de la sfărșitul lunii august. Pe 29.08, „câinii” se impuneau la limită, 2-1, în play-off-ul Cupei României, în fața celor de la Metaloglobus București.

Mircea Lucescu, de șapte ori campion cu Dinamo, ca jucător

Mircea Lucescu, extremă dreaptă ca jucător, a debutat pentru Dinamo la 18 ani, în 1963, dar a fost împrumutat la Ştiinţa Bucureşti după doar trei apariţii în două sezoane.

Citește și: Mircea Lucescu a avut ofertă de la echipa lui Cristiano Ronaldo. De ce nu a vrut să devină antrenorul starului portughez

”Il Luce” a revenit în ”Ştefan cel Mare” în 1967 şi a cucerit şapte titluri de campion alături de dinamovişti (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1980), plus o cupă a României (1968).

În 14 ani, alături de Dinamo, Lucescu senior a bifat 57 de goluri în 250 de partide în prima divizie şi 15 apariţii în cupele europene.